Αλλαγή πλεύσης από Μασκ για Tesla: «Καλύτερα να παραμείνει δημόσια»

Η Tesla θα παραμείνει μια δημόσια εισηγμένη εταιρεία, δήλωσε ο Eλον Μασκ αργά την Παρασκευή, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αναταραχή που προκάλεσε με ένα tweet στο οποίο ανέφερε πως εξετάζεται η έξοδος της εταιρείας από την αγορά.

Σε επίσημη ανακοίνωση στον ιστότοπο της Tesla, ο Μασκ

ανέφερε ότι εγκατέλειψε την ιδέα της απόσυρσης της εταιρείας λόγω της αντίστασης των μετόχων αλλά και λογιστικών εμποδίων που καθιστούσαν την πρόταση μη ελκυστική.

Ο Μασκ έστειλε μέιλ στους υπαλλήλους του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το να παραμείνει στο χρηματιστήριο η Tesla φαίνεται να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των ανθρώπων της καθώς και εκείνων που έχουν επενδύσει στο μέλλον της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε στην απόφαση μετά από συζητήσεις με μετόχους και συμβούλους, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει ένα σχέδιο εξόδου.

«Δεδομένων των πληροφοριών που έλαβα είναι προφανές πως οι περισσότεροι από τους υφιστάμενους μετόχους της Tesla πιστεύουν ότι είναι καλύτερα ως δημόσια (σ.σ. εισηγμένη) εταιρεία», έγραψε, συμπληρώνοντας ότι οι περισσότεροι από τους μετόχους με τους οποίους μίλησε είπαν πως θα παρέμεναν μέτοχοι ακόμα και αν έβγαινε από το χρηματιστήριο. Το κλίμα, ωστόσο, συνοψίστηκε στο μήνυμα «σε παρακαλώ μην το κάνεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα