ΑΚΖΟ: Τρίτη απόρριψη της πρότασης της PPG

Ανεβαίνουν οι πιθανότητες μιας επιθετικής εξαγοράς μετά την απόφαση της Akzo Nobe να απορρίψει για τρίτη συνεχόμενη φορά την προσφορά εξαγοράς της από την PPG Industries.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ολλανδικής εταιρείας χρωμάτων, η δική της στρατηγική διάσπασης είναι ανώτερη, ενώ τώρα αυξάνονται οι πιθανότητες η αμερικανική PPG

να επιδιώξει μια προσφορά ύψους 29,5 δισ. δολ. απευθείας στους μετόχους της ολλανδικής εταιρείας.

«Η PPG εκφράζει την απογοήτευσή της που για ακόμα μια φορά η AkzoNobel αρνήθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών, αγνοώντας τα συμφέροντα των μετόχων της, συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων μετόχων που την υποστηρίζουν ενθέρμως», ανακοίνωσε η αμερικανική PPG.

Σύμφωνα με την Akzo που εξέταζε την πρόταση εδώ και δύο εβδομάδες, η προσφορά έχει ψεγάδια και ρίσκα, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από την πλευρά των μετόχων, όπως πχ η Elliott Management να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Ο CEO, Ton Buechner, ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος, Antony Burgmans, συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους της αντίπαλης εταιρείας στις 6 Μαΐου και, παρόλο που η συγκέντρωση ήταν «εγκάρδια», η Akzo Nobel απέρριψε την πρόταση.

Η μετοχή της Akzo Nobel σημείωνε νωρίτερα απώλειες 3,1% στα 76,95 ευρώ, στο χαμηλότερο σημείο από τις 31 Μαρτίου. Αυτό αποτιμά την εταιρεία στα 19,4 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα