Ακέφαλη η Mars στην Ελλάδα

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην γνωστή εταιρεία σοκολατοειδών Mars στη χώρα μας. Συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα η Mars Hellas ανακοίνωσε ότι ο κ. Θωμάς Χαραλαμπόπουλος, Γενικός Διευθυντής Mars Multisales East Med αποχώρησε παρά την πορεία του εδώ και 13 χρόνια στο γκρουπ. Με θέσεις ευθύνης σε πωλήσεις και μάρκετινγκ το καλοκαίρι

του 2015 ο κ. Χαραλαμπόπουλος ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να κρατήσει όρθια την επιχείρηση παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα στη χώρα. Επίσης είχε την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και Μάλτας για την κατηγορία προϊόντων Gum&Confections της Wrigley, ενώ από το 2016 ηγούνταν του EastMedcluster στο οποίο περιλαμβάνεται πλέον το Ισραήλ και η Παλαιστίνη.

Κι ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε την αποχώρηση του γενικού της διευθυντή, κανένας δεν ενημέρωσε για το πώς και με ποιον τρόπο αυτός θα αντικατασταθεί. Συγκεκριμένα κύκλοι της αγοράς μιλάνε για φόβους μείωσης της παρουσίας της πολυεθνικής στη χώρα μας κατά το πρότυπο κι άλλων διεθνών σημάτων όπως για παράδειγμα η γαλλική Danone.

Αν και η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, η εν γένει πορεία της στην αγορά δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Mars Hellas διαθέτει πολύ γνωστά εμπορικά σήματα όπως τις σοκολάτες Mars®, Snickers®, Twix®, Bounty®, M&M's® και Maltesers®, το ρύζι και τις σάλτσες UncleBens®, τις σάλτσες®, τις τσίχλες Orbit® και 5®, και τέλος, τις τροφές για κατοικίδια RoyalCanin®, Pedigree®, Whiskas®, Sheba®, Cesar® Nutro® και Catisfactions®.

Keywords
Τυχαία Θέματα