Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οπλοβιομηχανία Remington

Τέλος εποχής μετά από 202 συνεχή χρόνια παρουσίας στον επιχειρηματικό χάρτη των ΗΠΑ, για την παλαιότερη οπλοβιομηχανία της χώρας, καθώς η Remington έκανε αίτηση στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα με στόχο την προστασία από τους πιστωτές της.

Η αίτηση που κατατέθηκε από τη Remington Arms Company και τη μητρική της, Remington Outdoors, αποκαλύφθηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής στην επίσημη ιστοσελίδα του Πτωχευτικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ

στο Ντέλαγουερ. Οι λεπτομέρειες της αίτησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες όπως σημειώνει το CNBC, ωστόσο με επιστολή της προς τους επενδυτές η εταιρεία την προηγούμενη Παρασκευή, έκανε λόγο για αρνητικές λειτουργικές ταμειακές ροές μέχρι και τις 25 Μαρτίου της τάξης των 7,4 εκατ. δολαρίων.

Η Remington Outdoors, που επίσης έχει στην κατοχή της εταιρείες κατασκευής όπλων όπως η Marlin και η Bushmaster, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του 2017 ήταν λίγο πάνω από 60 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση άνω του 30% από τα αντίστοιχα νούμερα του 2016.

Όπως κι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, η Remington είχε μεγάλη πτώση πωλήσεων μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς, όπως αποδείχθηκε, οι πελάτες θεώρησαν λιγότερο επείγον να αγοράζουν όπλα υπό την προεδρία Τραμπ, όπως σχολιάζει το αμερικανικό πρακτορείο.

Μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία και όλο τον κλάδο όμως έχουν προκαλέσει και τα ατυχήματα και οι δολοφονίες.
ιδικά για τη Remington, έχουν ασκηθεί αγωγές ως υπεύθυνη για τη σφαγή του 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook, στο Newtown του Connecticut.

Η ιστορική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1816 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης -κι έχει τώρα την έδρα της στη Βόρεια Καρολίνα- έπαιξε μαζί με την Colt σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της Άγριας Δύσης και την ολοκλήρωση των ΗΠΑ με τη σημερινή τους μορφή.

Η Remington ανήκει στην ιδιοκτησία της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Cerberus, που ξεκίνησε να εξαγοράζει εταιρείες όπλων μιας δεκαετία πριν. Μετά από μια έρευνα που διενήργησε το CNBC το 2010, η Cerberus εγκατέλειψε τα σχέδια για Αρχική Δημόσια Προσφορά της Freedom Group που αργότερα μετονομάστηκε σε Remington Outdoor Company.

Μετά το μακελειό του 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook η Cerberus ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποχωρήσει από τον τομέα των όπλων, δεν μπόρεσε όμως να βρει αγοραστή. Τελικά άφησε τους θεσμικούς επενδυτές της να ρευστοποιήσουν την Freedom Group,που παρέμεινε όμως στα βιβλία της Cerberus και μετονομάστηκε τελικά σε Remington Outdoors.

Keywords
Τυχαία Θέματα