«Αιχμαλωτίζοντας τον χρόνο»: Το νέο βιβλίο του φωτορεπόρτερ Αποστολόπουλου

«Αιχμαλωτίζοντας τον χρόνο», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του φωτορεπόρτερ και επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Νίκου Αποστολόπουλου. Στο βιβλίο, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Black Wall Gallery, καταγράφεται η διαδρομή του κ. Αποστολόπουλου σε όλο το φάσμα της ειδησεογραφικής φωτογραφίας από το 1980 έως και σήμερα. Η παρουσίαση θα πλασιωθεί και από μία αναδρομική έκθεση φωτογραφίας-ντοκουμέντου του συγγραφέα, η οποία θα λειτουργήσει και την Τρίτη 19 Μαρτίου

κατά τις ώρες 11.00-13.00 και 16.00-21.30. Θα είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ κατόπιν συνεννόησης ο δημιουργός θα ξεναγεί φοιτητές σχολών φωτογραφίας.

Ο Νίκος Αποστολόπουλος γεννήθηκε το 1955. Πήρε το πτυχίο της Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 1981. Μετεκπαιδεύτηκε στην Βιολογική και Ιατρική Φωτογραφία στο Sandwell College (Μ.Βρετανία) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει ισοτιμίες Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τίτλου με αντικαταστάσεις Καλλιτεχνικού Έργου. Από το 1982 και μέχρι σήμερα είναι επαγγελματίας φωτορεπόρτερ. Από το 1992 μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτικός (από το 2008 μόνιμο μέλος ΔΕΠ- Επίκουρος Καθηγητής) στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής όπου έχει διδάξει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, όπως Φωτοειδησεογραφία, Εφαρμογές της Φωτογραφίας στις Επιστήμες, Φωτογραφικές Εφαρμογές, Στάδια Παραγωγής Βίντεο κλπ.

Επίσης, έχει συγγράψει τα βιβλία "ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ" (2004), «Κυκλάδες-Δωδεκάνησα» (Δίγλωσσο Ελληνικά-Αγγλικά, 2008), ενώ έχει συμμετάσχει και επιμεληθεί πολλές εκθέσεις καλλιτεχνικής και ειδησεογραφικής φωτογραφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιχμαλωτίζοντας, Αποστολόπουλου,aichmalotizontas, apostolopoulou