Αύξηση 11% στα κέρδη της ABN Amro το γ’ τρίμηνο

Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 663 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 11% από τα 556 εκατ. ευρώ που εμφάνισε την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω αύξησης του δανειακού χαρτοφυλακίου της, με παράλληλη μείωση των εξόδων.

Παράλληλα, η τράπεζα που κατά 56% ανήκει στην ολλανδική κυβέρνηση, αν και επανιδιωτικοποιήθηκε

το 2015, δήλωσε πως αναμένει να εγγράψει πρόβλεψη αναδιάρθρωσης ύψους 50-100 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο, καθώς συνεχίζει να επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Σύμφωνα με την τράπεζα, η ισχυρή οικονομία της Ολλανδίας βοήθησε να συγκρατηθούν οι επισφάλειες σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους το τρίμηνο παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στα 1,57 δισ. ευρώ, ενώ το CET1 διατηρήθηκε στο 17,6%.

Από τη διάσωσή της το 2008, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει κλείσει υποκαταστήματα καθώς επικεντρώνεται στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί, ανέφερε ο CEO της τράπεζας, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερες απολύσεις στον κλάδο λιανικής, καθώς και στις εμπορικές δραστηριότητες , αλλά και στο private banking.

Keywords
Τυχαία Θέματα