Αυξάνονται οι περιπολίες και οι δυνάμεις ασφαλείας στη Νέα Υόρκη μετά τις βομβιστικές εκρήξεις

Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και προβλήματα στις συγκοινωνίες πρόκειται να καλημερίσουν τους Νεοϋορκέζους αυτή την εβδομάδα, τη στιγμή που οι αρχές ψάχνουν να βρουν τους υπεύθυνους για τη βόμβα που τραυμάτισε 29 άτομα στην περιοχή Chelsea, και το δεύτερο ύποπτο πακέτο στο New Jersey.

Eν μέσω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας μία συσκευή ανακαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής στο σταθμό τρένου στο Elizabeth του New

Jersey. H συσκευή εξερράγη όταν την πλησίασε το ρομπότ της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΡ. Δεν υπήρχαν τραυματίες, ενώ οι αρχές δεν έχουν αναφέρει ακόμη σύνδεση με την έκρηξη του Chelsea.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αυξήθηκαν κατά 1000 άτομα, ενώ υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι αποσκευών στο μετρό.

Αν και το ISIS δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις όσον αφορά την έκρηξη στη Νέα Υόρκη, ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο της Minnesota όπου επιτιθέμενος τραυμάτισε εννιά άτομα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού. Οι συνεχόμενες αυτές επιθέσεις θέτουν το θέμα της τρομοκρατίας και πάλι στο προεκλογικό προσκήνιο, ιδιαίτερα αφού συμπίπτουν και με τη συνάντηση του ΟΗΕ στην μεγαλούπολη, η οποία όμως δεν έχει, ακόμη, επηρεαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα