Αυτός είναι ο χρυσός νικητής του Cosmote Hackathon

του Κώστα Τσαούση

Η παράδοση συνεχίζεται. Από την Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) έρχονται και πάλι οι πρώτοι νικητές στο φετινό – 2o στη σειρά- Cosmote Hackathon. Και οι δύο τους, από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Τελειόφοιτοι του τμήματος. Ο Θωμάς Μπίκιας και ο Ρόνι Λέσι. Ο πρώτος βέρος Σαλονικιός, ο δεύτερος γεννήθηκε στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.

Το δίδυμο

που έφερε ως ομάδα την επωνυμία TremorFreeMe κέρδισε – μαζί με το βραβείο ήρθε και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ- με μια ιδέα που είχε τον εξής τίτλο: «A Novel Approach in confronting hand tremor»

Αλλά, ας πάμε στη περιγραφή της νικήτριας ιδέας: Πρόκειται για μία wearable συσκευή, η οποία βοηθά την κίνηση των ανθρώπων με ανεξέλεγκτο τρέμουλο στα χέρια. Μέσω ηλεκτρικής διέγερσης σε συνδυασμό με τη χρήση ΑΙ, επιτυγχάνει την παρακολούθηση και καταστολή της έντασης και συχνότητας του τρέμουλου, κατασκευάζοντας ένα patient-specific μοντέλο.

Πάντως, στο βάθρο των νικητών εκτός από το wearable κινητικής σταθεροποίησης ανέβηκαν επίσης, «μια εφαρμογή 3D design σε VR και AR περιβάλλον» αλλά και μία «έξυπνη» λύση για τον εντοπισμό δασικών πυρκαγιών. Αυτές οι 3 ιδέες ήταν και οι νικήτριες ιδέες του Cosmote Hackathon.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές από την πλευρά της Cosmote: «Ο μαραθώνιος διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά με στόχο να δώσει βήμα σε ταλαντούχους ανθρώπους που ειδικεύονται σε θέματα προγραμματισμού, design, επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας και να αναδείξει ιδέες που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».

Κατά τα άλλα, αξίζει να κρατήσουμε ορισμένους αριθμούς από την διοργάνωση : 64 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, 12 ομάδες στη τελική φάση, τα 41μέλη των προκριθέντων ομάδων "έτρεξαν" για 28 ώρες κώδικα, 20 εξειδικευμένοι μέντορες έδωσαν συμβουλές και κατευθύνσεις στις ομάδες πριν το pitching.

Επιπλέον, οι 3 νικήτριες ομάδες «έφυγαν» μαζί με χρηματικό έπαθλο (10.000, 5.000, 2.500). Οι νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

Από τους 12 της τελικής φάσης, 3 θα λάβουν: δωρεάν φιλοξενία, συστηματική καθοδήγηση (coaching) κι εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες (mentoring) διάρκειας 6 μηνών από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ). Πρόκειται για τις ομάδες: «Octably» για την ιδέα «Micro-Influencer marketing», «MaGOS» για την ιδέα «Unleash your Creativity» και «COSMOKE» για την ιδέα «Smart forest survives».

Keywords
Τυχαία Θέματα