Φορτηγό έσπειρε τον θάνατο στη Νίκαια της Γαλλίας - 80 νεκροί

-Χτύπημα την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας - Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους - Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS - Νεκρός απο πυρά ο οδηγός - Εκατόμβη τραυματιών - Δεν επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα για ομήρους - Βίντεο + Φωτογραφίες - Φωτιά στον Πύργο του Άιφελ

-Η γαλλική αντιτρομοκρατική αστυνομία ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση στη Νίκαια

Σκηνές τρόμου στην Γαλλία

όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στη Νίκαια, όπου πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας χθες βράδυ και, σύμφωνα με τον δήμο της πόλης και αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Οι αρχές έκαναν λόγο περί επίθεσης ενώ μιλούν για εκατόμβη τραυματιών. Στους 80 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο, η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή, όπως διαπίστωσε ένας δεύτερος δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο οδηγός του φορτηγού, σύμφωνα με το Reuters, είναι νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Οι αρχές της Νίκαιας έκαναν λόγο πριν από λίγο για «πολλές δεκάδες, πιθανόν τριάντα νεκρούς» στην επίθεση που έκανε ο οδηγός ενός φορτηγού πέφτοντας πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο επίσης τις τοπικές αρχές, κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς και 100 τραυματίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε στο Twitter ότι το φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στην πόλη «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους».

Στην επίθεση η οποία διαπράχθηκε στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια εξαιρετικά τουριστική περιοχή της Νίκαιας, «ο οδηγός ενός φορτηγού φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους. Μείνετε προς το παρόν στα σπίτια σας», έγραψε ο Εστροζί.

Στην φωτογραφία φαίνεται το φορτηγό το οποίο παρέσυρε τους πολίτες.

Οι αρχές του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ έκαναν λόγο περί επίθεσης και κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε στο Παρίσι, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του. «Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα