Αυτό είναι το project άνω των 100 εκατ. ευρώ του ομίλου Κολάκη στη Χίο

Της Στεφανίας Σούκη

Μία πρώτη γεύση από τη μεγάλη τουριστική επένδυση του ομίλου Κολάκη στη Χίο είχαν την ευκαιρία να λάβουν όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο νησί, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του δήμου και του Επιμελητηρίου να προσκαλέσουν μέσω του οργανισμού «Enterprise in Greece» οικονομικούς και εμπορικούς ακόλουθους από 25 πρεσβείες του εξωτερικού προκειμένου να γνωρίσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον του νησιού.

Η επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει λάβει ήδη από

την περασμένη χρονιά, το πράσινο φώς για την ένταξή της στις στρατηγικές επενδύσεις από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση που προωθείται στο νησί αυτή την στιγμή, στοχεύοντας μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, και στην αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε μια ιδιωτική έκταση άνω των 115 στρεμμάτωνκαι προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος καθώς επίσης και τουριστικού λιμένα στην ευρύτερη περιοχή του παλαιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου. Με βάση το σχεδιασμό, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος 280 κλινών, συγκροτήματος επιπλωμένων δωματίων επίσης 5 αστέρων 75 κλινών, δύο συγκροτημάτων επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων 205 κλινών, ιδιωτικών πισινών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου και μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Ειδικά ως προς τη μαρίνα με 134 θέσεις πρόσδεσης, θεωρείται ότι θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στο νησί για την προσέλκυση τουρισμού υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων, δεδομένου ότι εκτός από τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις για τα σκάφη, θα περιλαμβάνει μία δεύτερη περιοχή, όπου θα κατασκευασθούν 25 πολυτελή διαμερίσματα, χώροι εστίασης κ.τ.λ..

Το 5άστερο συγκρότημα θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 21.404 τ.μ., ενώ η βασική ξενοδοχειακή μονάδα των 280 κλινών θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του παλαιού εργοστασίου κεραμικών. Το έργο της Kerameia Resort Development βρίσκεται, σύμφωνα με τους επενδυτές, σε στρατηγική τοποθεσία 9 χιλιομέτρων από την πόλη, 7 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και 8,2 ναυτικά μίλια από τον Τσεσμέ, με τον οποίο θα υπάρχει σύνδεση μέσω της μαρίνας.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της επένδυσης έχει να κάνει και με το μουσείο ''Elefas'' που θα αναδεικνύει τα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα