Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο για το 2022 (Λίστα)

Αν και αρκετά «πληγωμένος» από την πανδημία ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών επανέρχεται σε μια κανονικότητα, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και η AirlineRatings.com παρουσιάζει τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2022.

Η πανδημία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, επέφερε μεγάλες αλλαγές στην κατάταξη των πιο ασφαλών αεροπορικών εταιρειών, καθώς πλέον -πέραν των αριθμών σε ατυχήματα, δυστυχήματα, καθώς και της ηλικίας του στόλου- υπόψη λαμβάνονται και τα πρωτόκολλα Covid.

Στην πρώτη θέση, επομένως, φιγουράρει η Air

New Zealand, χάρη στον εξαιρετικό αριθμό ατυχημάτων, τις πολυάριθμες καινοτομίες, την εκπαίδευση των πιλότων και την πολύ μικρή ηλικία των αεροσκαφών.

Στη δεύτερη θέση έπεται η Etihad Airways, ενώ στην τρίτη ακολουθεί η Qatar Airways. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Singapore Airlines και η TAP Portugal.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το top-5 απουσιάζει η Qantas, η οποία είχε τον τίτλο της ασφαλέστερης εταιρείας από το 2014 έως το 2017 και από το 2019 έως το 2021.

Το top-20 για το 2022Air New ZealandEtihad AirwaysQatar AirwaysSingapore AirlinesTAP Air PortugalSASQantasAlaska AirlinesEVA AirVirgin Australia/AtlanticCathay Pacific AirwaysHawaiian AirlinesAmerican AirlinesLufthansa/Swiss GroupFinnairAir France/KLM GroupBritish AirwaysDelta Air LineUnited AirlinesEmirates

Όσον αφορά στις ασφαλέστερες low-cost εταιρείες, σύμφωνα με την AirlineRatings.com, πρόκειται για τις εξής:

Allegiant AireasyJetFrontier AirlinesJetstar GroupJetblueRyanairVietjet AirVolarisWestjetWizz Air

Διαβάστε ακόμα:

Η αγορά δείχνει τα δόντια της στον Ερντογάν – Ποιοι βλέπουν τον πληθωρισμό στην Τουρκία να εκτοξεύεται στο 50%

Ταχύτερες μεταβιβάσεις ακίνητων χωρίς βεβαίωση ΤΑΠ

Nόβακ Τζόκοβιτς: Θύελλα για την άδεια να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν με εξαίρεση εμβολιασμού

Keywords
Τυχαία Θέματα