Αυστρία: Επιμένει στη «σκληρή» γραμμή για το προσφυγικό

Βίζα από την Ελλάδα και... απευθείας στο Βερολίνο, η αυστριακή πρόταση

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος να επίπληξε την Αυστρία για τις θέσεις της στο προσφυγικό, αλλά η Βιέννη μοιάζει αποφασισμένη να διατηρήσει τη σκληρή στάση της, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τα τελευταία 50 χρόνια «υπάκουο φίλο» του Βερολίνου.

Ο υπουργός Καγκελαρίας Γ. Όστερμαϊερ, ήταν κάτι παραπάνω από σαφής σε σημερινές του δηλώσεις, προτείνοντας ουσιαστικά στο Βερολίνο, εάν θέλει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα

να... πάει να τους πάρει.

«Σε περίπτωση που η Γερμανία προτίθεται να συνεχίσει να δέχεται συντεταγμένα πρόσφυγες, θα πρέπει είτε να παίρνει τους ανθρώπους από την Ελλάδα είτε να τους χορηγεί βίζα διέλευσης. Αυτό, όμως, θα μπορεί να ισχύει μόνο για πρόσφυγες, οι οποίοι θα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και θα περιμένουν στα hotspots» ανέφερε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Όστερμαϊερ.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερος έλεγχος και σε νομικό επίπεδο, ενώ η μετακίνηση των προσφύγων θα ήταν περισσότερο ασφαλής και ταχεία.

«Μόνο έτσι θα παύσει να υφίσταται η βάση της παράνομης μετανάστευσης και διακίνησης ανθρώπων. Και τα hotspots θα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο, εάν καταστεί σαφές στους πρόσφυγες, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στη Γερμανία, ότι ο δρόμος προς τα εκεί είναι ανοικτός αποκλειστικά μέσω μιας συντεταγμένης καταγραφής και κατανομής» δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα