Αφιέρωμα στον Γάλλο σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν τον Οκτώβριο από τα κανάλια Novacinema!

Τον Οκτώβριο οι συνδρομητές των καναλιών Novacinema θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον βραβευμένο Γάλλο σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν. Κάθε Πέμπτη, από τις 21:00, θα προβάλλονται δύο από τις ταινίες του σπουδαίου σκηνοθέτη στο Novacinema2HD.

Ο Λικ Μπεσόν γεννήθηκε στην Γαλλία το 1959 και είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος

και παραγωγός. Την παιδική του ηλικία την πέρασε ακολουθώντας τους γονείς του οι οποίοι ήταν εκπαιδευτές καταδύσεων σε διάφορα μέρη της γης. Ως έφηβος δεν του άρεσε το σχολείο και ξεκίνησε να γράφει τα προσχέδια των σεναρίων για τις ταινίες «Απέραντο Γαλάζιο» και «Το 5ο στοιχείο». Μετά από ένα ατύχημα σε κατάδυση εγκατέλειψε το όνειρο του να γίνει θαλάσσιος βιολόγος και σταδιακά ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με τον κινηματογράφο.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες υποψηφιότητες του σε σημαντικές κινηματογραφικές βραβεύσεις, ο Λικ Μπεσόν ήταν υποψήφιος για τα βραβεία Cesar Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία «Ιωάννα της Λωραίνης», Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας για την ταινία «Leon», ενώ απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Γάλλου Σκηνοθέτη για την ταινία «Το 5ο στοιχείο». Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, ο Λικ Μπεσόν έχει συμμετάσχει ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης ή και ως παραγωγός συνολικά σε περισσότερες από 50 ταινίες.

Αναλυτικότερα το αφιέρωμα συμπεριλαμβάνει τις παρακάτω ταινίες:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου
21:00 Ατλαντίς
22:30 Leon

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου
21:00 Το 5ο στοιχείο
23:15 Νικήτα

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
21:00 Μια νύχτα στον υπόγειο
22:55 Η τελευταία μάχη

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου
21:00 Απέραντο γαλάζιο
23:50 Ιωάννα της Λωραίνης

Όλες οι ταινίες έρχονται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ μετά την προβολή τους, θα διατίθενται μέσω των υπηρεσιών Nova GO και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να τις απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!

Keywords
Τυχαία Θέματα