Άδωνι κάτσε φρόνιμα (2)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παράκανε. Το θράσος του ξεπέρασε κάθε όριο και η επίθεση που επιχείρησε στον υπουργό Οικονομικών είναι άνανδρη.

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η λογική "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" όχι μόνο τον εκθέτει πολιτικά αλλά εκθέτει συνολικά το κόμμα του και την δύσκολη κυβερνητική προσπάθεια. Η μικροπολιτική του λογική δεν βοηθά πουθενά και δίνει όπλα στην αντιπολίτευση να μιλήσει για μια κυβέρνηση-οπερέτα.

Το μνημονιακό του μένος δεν

εκφράζει πια παρά μόνο εκείνους που μακριά από την οικονομική γνώση επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει αναλάβει μια ιδιαίτερα δύσκολη προσπάθεια και σήμερα μάλιστα ηγείται μίας ευαίσθητης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους πιστωτές στο Eurogroup, στο Μιλάνο.

Η πορεία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο δεν θα είναι ούτε απλή ούτε εύκολη. Απαιτεί συνδυασμό παραγόντων και αποτελεσματική διαχείριση.

Για τον ΕΝΦΙΑ, αυτή εδώ η στήλη ανέφερε πρώτη από όλους ότι αποτελεί ένα πρόχειρο κατασκεύασμα, για να μην πούμε τερατούργημα, με το οποίο η κυβέρνηση επισφράγισε πολιτικά ότι δεν έλαβε το μήνυμα της χαλαρής ψήφου των Ευρωεκλογών.

Τι είπε λοιπόν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών; Απλά ότι έκανε ότι μπορούσε για να διορθώσει αδικίες και ατέλειες δίνοντας παράλληλα και άλλοθι στις δεξιόστροφες και λαϊκιστικές κορώνες της κ. Καραμανλή.

Αυτό χρήζει παραίτησης; Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέα Δημοκρατίας πνέει τα λοίσθια και με τον τρόπο που κινείται όχι μόνο δεν μπορεί να κρατηθεί η κυβέρνηση αλλά θα οδηγηθεί και σε εκλογική συντριβή.

Δεν τα βλέπει αυτά ο πρωθυπουργός;

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα