ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο μεταφοράς

Ολοκληρώθηκε στις 16:20 η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς, όπως ενημερώνει ο ΑΔΜΗΕ. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια. Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη

από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος

Νωρίτερα υπήρξε πολυώρο μπλακάουτ που βύθισε στο σκοτάδιο πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου και το οποίο αποδόθηκε σε αποκοπή του αγωγού υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στην Παλλήνη.

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.», ανέφερε νωρίτερα ο ΑΔΜΗΕ.

Η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 του μετρό (Ανθούπολη-Ελληνικό) άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά λίγα λεπτά πριν από τις τρεις το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπολη έως Ελληνικό.

Παράλληλα, στους δρόμους προκλήθηκει κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς δεκάδες φανάρια σε βασικούς οδικούς άξονες είναι επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ μετά τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Χωρίς ρεύμα έμεινε το κέντρο της Αθήνας και πολλές ακόμη περιοχές από τη Γλυφάδα, του Ζωγράφου, τα Μελίσσια, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, την Κηφισιά, το Πικέρμι, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τη Δάφνη, την Καισαριανή, το Παγκράτι και αλλού.

Σύμφωνα με τις αναφορές χωρίς ρεύμα έμεινε ο Βύρωνας, προβλήματα καταγράφηκαν και στα Γλυκά Νερά, την Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια. Στο Χαλάνδρι η διακοπή κράτησε περίπου ένα τέταρτο, ενώ πάνω από μία ώρα χωρίς ρεύμα είναι η Πεύκη. Χωρίς ρεύμα έμεινε επίσης η Αρτέμιδα, ενώ διακοπή έχει σημειωθεί και από Καλλιθέα έως Αργυρούπολη. Χωρίς ρεύμα και ο Χολαργός και η Μεταμόρφωση, αλλά και τμήματα του Αμαρουσίου και της Νέας Σμύρνης.

Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν λειτουργούσαν τα φανάρια. Σε συνδυασμό με το ότι ήταν ώρα σχολάσματος το πρόβλημα στους δρόμους εντάθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα