Xerox: Σε κίνδυνο η συμφωνία με τη Fujifilm μετά την αποχώρηση του CEO

Αποχωρεί ο CEO κι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την Xerox, ύστερα από πιέσεις του Καρλ Άικαν. Η κίνηση θέτει εν αμφιβόλω την σχεδιαζόμενη εξαγορά, ύψους 6,1 δισ. δολαρίων, από τη Fujifilm.

Η παραίτηση του CEO, Τζέφρι Τζέικομπσον, και του προέδρου Ρόμπερτ Κίγκαν, θα ανοίξει τον δρόμο για τον διορισμό συνεργατών του Άικαν σε θέσεις κλειδιά. Ο Κιθ

Κόζα, CEO της Icahn Enterprises, αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος ενώ ο Τζον Βάισενταϊν αναμένεται να είναι ο νέος CEO.

Οι αλλαγές κορυφής αναμένεται να θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία εξαγοράς που έκλεισε η Xerox με τη Fujifilm τον Ιανουάριο. Η συμφωνία ήδη αντιμετωπίζει εμπόδια, μετά την απόφαση δικαστηρίου να σταματήσει προσωρινά τις διαδικασίες.

Ο Άικαν ήταν εναντίον της συμφωνίας εξαγοράς εξ αρχής, καθώς αντιδρούσε με τους προτεινόμενους όρους εξαγοράς.

Η μετοχή της Xerox υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών στα 30,37 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενώ η Fujifilm στο Τόκιο υποχώρησε κατά 5,5%.

Στον απόηχο των ειδήσεων, το νέο ΔΣ σχεδιάζει να συνεδριάσει άμεσα ώστε να αξιολογήσει τις εναλλακτικές του, οι οποίες περιλαμβάνουν «τον τερματισμό ή την αναδιάρθρωση της συμφωνίας με τη Fujifilm».

Η Xerox ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προσεγγίσει την ιαπωνική εταιρεία ζητώντας καλύτερους όρους, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί βελτιωμένη προσφορά.

Η Fujifilm από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το νέο ΔΣ της Xerox είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα