XA: Θετικό ξεκίνημα χωρίς τζίρο

Θετικό ξεκίνημα για το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,69% και να είναι στις 766 μονάδες με τους επενδυτές να προσπαθούν να ακολουθήσουν την χτεσινή άνοδο των Αμερικάνικων αγορών που οδήγησαν τους δείκτες σε ιστορικά υψηλά καθώς και την σημερινή άνοδο των Ευρωπαϊκών αγορών στις οποίες παραμένουν οι ελπίδες στο προσκήνιο ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα επιστρέψουν στις κυβερνήσεις την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Στο εσωτερικό τώρα οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους

στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και σε τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές για το λιανεμπόριο και για την οικονομία σε περίπτωση που έχουμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις κόκκινες περιοχές με την Αττική να είναι στο επίκεντρο. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,77% και είναι στις 1.828,49 μονάδες η Alpha Bank με 2,19% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν η Τράπεζα Πειραιώς με 1,51%, ο Τιτάνας με 1,27%, η Eurobank με 1,21% και ο ΑΔΜΗΕ με 1,03%.

Ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Λάμδα και ΕΧΑΕ ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες ο Σαράντης με 0,34%, ΓΕΚ Τέρνα με 0,27% και ΟΛΠ με 0,11%, ενώ ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια είναι αμετάβλητες. Στην Μεσαία Κεφαλαιοποίηση ο Παπουτσάνης με 2,27% και η ΜΙΓ με 2,22% σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν Quest, Τράπεζα Αττικής, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΤΟΝ, Πλαίσιο, ΑΒΑΞ, Ιντρακάτ και Ικτίνος με ήπια άνοδο. Σε αρνητικό έδαφος η Profile με 1,03% και ακολουθούν η Cenergy με 0,59% και η Briq με 0,26% με την Ολυμπιακή Τεχνική, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Ιντρακόμ και ΕΥΑΘ να είναι αμετάβλητες. Στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ ο τζίρος.

Διαβάστε ακόμη: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Οι πέντε υποχρεώσεις που έχουν οι δικαιούχοι

Τα χρυσά παιδιά του Λονδίνου, οι κραυγές για τα Jumbo, το no go για τη ΛΑΡΚΟ και οι πύργοι του Ελληνικού

Μυτιληναίος: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο €1 δισ. σε κατασκευές και έργα ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα