X.A.: Οι 900 μονάδες ο μεγάλος στόχος για τον Γενικό Δείκτη

Οριακά θετικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,11% και να βρίσκεται στις 899,96 μονάδες.

Η αγορά να προσπαθεί στην έναρξη της συνεδρίασης να διασπάσει τις 900 μονάδες ώστε εάν μπορέσει να τις διακρατήσει μέχρι και την Παρασκευή, όπου έχουμε και τη λήξη των παραγώγων να ανοίξει ο δρόμος για να κατευθυνθεί η αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα.

Οικονομικά στοιχεία, πανδημία και εξελίξεις με αφορμή το Αφγανιστάν, κυριαρχούν στις αναλύσεις των επενδυτικών οίκων

διεθνώς, σε ένα περιβάλλον θερινής ραστώνης για τους traders και επενδυτές στη «ρηχή» αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την σημερινή συνεδρίαση να έχει ως κύριο στοιχείο τις επιλεκτικές κινήσεις οι οποίες δεν δίνουν κάποια κατεύθυνση στην αγορά.

Το επενδυτικό κλίμα διεθνώς και παρά τα υψηλά που κατέγραψαν οι αγορές το τελευταίο διάστημα έχει κλονίσει η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που αναγκάζει αρκετές χώρες να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα, γεγονός που «δοκιμάζει» τη περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι αναλυτές αναμένουν πως και σήμερα η συνεδρίαση θα εξελιχθεί χωρίς εκπλήξεις, με υποτονικούς ρυθμούς συναλλαγών και με την μεταβλητότητα να κυριαρχεί ενώ το τελικό πρόσημο θα κριθεί από την πορεία των διεθνών αγορών οι οποίες έχουν ξεκινήσει σήμερα αρνητικά με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο.

Χθες ο Γενικός Δείκτης δεν μπόρεσε να «ρίξει» το τείχος των 900 μονάδων, κάτι που δείχνει ότι αυτό το επίπεδο αποτελεί σημαντικό σημείο αντίστασης και χρειάζεται τζίρος αλλά και καταλύτες όχι για να διασπαστεί αλλά για να διατηρηθεί έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς υψηλότερα επίπεδο και τις 950 μονάδες.

Μένει να φανεί εάν η σημερινή συνεδρίαση καταλήξει να είναι η τρίτη και τυχερή για να γράψει το Χρηματιστήριο Αθηνών το «9» μπροστά, καθώς το άνοιγμα της Wall Street αργότερα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,23% και βρίσκεται στις 2.160,60 μονάδες, η ΕΥΔΑΠ με 1,4% σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά Πειραιώς, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Motor Oil, Coca Cola, Aegean, ΕΛΧΑ, Eurobank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης. Σε αρνητικό έδαφος με ήπια πτώση τα ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Λάμδα και ΔΕΗ με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι αμετάβλητη.

Διαβάστε ακόμα:

Αφγανιστάν: Διέφυγε από την Καμπούλ ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας – Κατηγορεί τον πρόεδρο Γάνι για το χάος

Έλληνες εφοπλιστές: Ξέφρενο ράλι επενδύσεων – $4,5 δισ. για την αγορά πλοίων από την αρχή του 2021

Στο ελληνικό city break ποντάρει από τώρα για τον χειμώνα η Ryanair

Keywords
Τυχαία Θέματα