Wood: Έκπτωση 17% στην καθαρή αξία της Eurobank με το νέο deal

Τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο στα 9 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank διατηρεί η Wood σε έκθεσή της, στην οποία σχολιάζει το νέο deal με τη Grivalia.

Οπως αναφέρει, μέχρι πρότινος θεωρούσε τη μετοχή της Grivalia ως ελκυστικό αμυντικό «χαρτί» για να τοποθετηθεί κανείς στην ελληνική ανάκαμψη. Αντ' αυτού, οι μέτοχοι μειοψηφίας της Grivalia θα έχουν μετοχές μιας τράπεζας,

με σημαντικά υψηλότερο δείκτη beta.

Αν και η μετοχή της Eurobank ανακάμπτει σήμερα ως το 0,50 ευρώ, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής, η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής αντανακλά discount τόσο έναντι της καθαρής τρέχουσας αξίας όσο και έναντι της τιμής-στόχου για την Grivalia, σημειώνει ο οίκος.

Με τον ισχυρό δείκτη κάλυψης NPEs, ξεκάθαρη οδό μείωσης των επισφαλειών και σταθερότητα στον ισολογισμό, η Eurobank είναι η κορυφαία επιλογή της Wood μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και η ελκυστικότητά της θα βελτιωθεί σημαντικά από το deal, αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας ότι αναμένεται επαναξιολόγηση του τίτλου από τους επενδυτές καθώς θα προχωρά η συμφωνία.

Εάν το ανοδικό περιθώριο μετουσιωθεί σε άνοδο της μετοχής, θα υπάρξει άμεσο όφελος για τους μετόχους της Grivalia. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, δείχνουν να είναι οι «ριγμένοι» του deal, αναφέρει η Wood.

Keywords
Τυχαία Θέματα