Wall Street: Ράλι κάνει ο Dow Jones – Με «δύναμη πυρός» 800 μονάδων οδεύει στην καλύτερη συνεδρίαση του έτους (upd)
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι δείκτες της Wall Street, οι οποίοι άνοιξαν τη συνεδρίαση με μικτά πρόσημα. Παρά την άνοδο που σημειώνεται, οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι και εξακολουθούν να αξιολογούν το οικονομικό ρίσκο που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 860 μονάδες ή 2,59% στις 34.067 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 2,13% στις 4.379 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,21% στις 13.634 μονάδες.
Οι Dow Jones και S&P 500 είχαν εισέλθει σε περιοχή διόρθωσης, καθώς βρίσκονταν πάνω από 10% χαμηλότερα από τα τελευταία υψηλά, ενώ ο Nasdaq είχε μπει σε «bear market».
Ωστόσο, οι τρεις δείκτες κατάφεραν να κλείσουν με θετικά πρόσημα αποτινάσσοντας τις απώλειες, κλείνοντας ο Dow Jones με άνοδο 92 μονάδων ή 0,28% και ο S&P 500 με άνοδο 1,5%, από πτώση 1,88%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,34%.
Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, γεγονός που έδωσε ώθηση στις μετοχές.
Αυτή τη στιγμή η μετοχή της Etsy κερδίζει 5,81%, ενώ η Beyond Meat κατρακυλά 14%, μετά την ανακοίνωση για απώλειες μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 1,983%.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 2,04% στα 90,91 δολάρια το βαρέλι και το brent κατά 2,46% στα 96,64 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από άνοδο χθες 6,02% και 6,81% αντίστοιχα, φτάνοντας τα 97,71 και τα 105 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα.
Σημαντική υποχώρηση σημειώνει και το φυσικό αέριο, με το συμβόλαιο του ολλανδικού TTF να πέφτει κατά 30%, στα 95 δολάρια η μεγαβατώρα.
Ο χρυσός υποχωρεί κατά 2,04% στα 1.887 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την εκτόξευσή του χθες κατά 1,57% στα 1.940 δολάρια ανά ουγγιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,12 δολ./ευρώ.
Διαβάστε ακόμη
Λε Μερ – Eurogroup: Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα πληρώσουν τις ανόητες αποφάσεις του Πούτιν, όχι η ΕΕ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι το SWIFT – Πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ρωσία: Κατακόρυφη άνοδος στο χρηματιστήριο – Διαγράφει τις απώλειες το ρούβλι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τα σούπερ όπλα του Πούτιν
- Ραγδαία αποκλιμάκωση 30% στο φυσικό αέριο - Κάτω από τα $100 το πετρέλαιο
- Πώς η Τσέλσι μπορεί να «γλιτώσει» τον Αμπράμοβιτς από σφοδρές οικονομικές κυρώσεις
- Το Eurogroup ενέκρινε την προεξόφληση του ΔΝΤ από την Ελλάδα- Σταϊκούρας: Πολύ θετική εξέλιξη
- Στους 8 ανήλθαν οι νεκροί από τη φωτιά στο Euroferry Olympia
- Η Μόσχα αύξησε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Πτώση στις τιμές
- Γεωγραφική κατανομή: 5.562 κρούσματα στην Αττική, 1.600 στη Θεσσαλονίκη
- Η Μόσχα “άνοιξε τις κάνουλες” του φυσικού αερίου – Μπαίνει φρένο στις τιμές
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της
- Ινδία: Διχασμένη μεταξύ Ρωσίας και Δύσης – Σιωπηλή η στάση της για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Η Μόσχα αύξησε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Πτώση στις τιμές
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της
- Μπήκαν οι υπογραφές Μήτση – Αγγελιάδη για το 5άστερο της Αφάντου
- Έκθεση ΕΕ: Η ξηρασία επηρεάζει τις καλλιέργειες στη δυτική Μεσόγειο
- Στο CVC και με… βούλα DG Comp η Εθνική Ασφαλιστική – Το χρονικό της πώλησης και οι αλλαγές που κομίζουν οι Αμερικανοί
- Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωμα» στα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ αποφάσισαν οι Βρυξέλλες
- Νέες συμβάσεις $233,9 εκατ. υπέγραψαν ΕΑΒ και Lockheed Martin
- Wall Street: Ράλι κάνει ο Dow Jones – Με «δύναμη πυρός» 800 μονάδων οδεύει στην καλύτερη συνεδρίαση του έτους (upd)
- Ρωσία: Κατακόρυφη άνοδος στο χρηματιστήριο – Διαγράφει τις απώλειες το ρούβλι