Wall Street: Προσπάθεια ανόδου μετά τη χθεσινή «βουτιά»

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Άνοδος, έστω και οριακή, καταγράφεται αυτήν την ώρα στα χρηματίστηρια της Νέας Υόρκης.

Οι αγοραστές επιστρέφουν διστακτικά μετά τη χθεσινή ισχυρή βουτιά που προκάλεσαν οι νέες απειλές Τραμπ στο θέμα του εμπορίου, οι οποίες επεκτάθηκαν στον τεχνολογικό τομέα, οδηγώντας σε πτώση 2% τον Nasdaq.

Χθες οι δείκτες πραγματοποίησαν βουτιά μετά την απειλή της κυβέρνησης Τραμπ να περιορίσει τις κινεζικές επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς. Οι ανησυχίες εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Harley-Davidson

ότι θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός ΗΠΑ.

Η αγορά δείχνει να ποντάρει σε πιθανή αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, ωστόσο οι ανησυχίες παραμένου, ενώ χθες η BofA δημοσίευσε μια έρευνα εξηγώντας πως στο σενάριο παγκοσμίου εμπορικού πολέμου ευρείας κλίμακας, η οικονομία των ΗΠΑ θα οδηγηθεί σε πλήρη ύφεση.

Υποστηρικτικά δρα σήμερα πάντως η ελαφρά ανάκαμψη του πετρελαίου.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 24.303 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,47% στις 7.564 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.722 μονάδες. Η μετοχή της General Electric πραγματοποιεί άλμα 6%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,45% στα 68,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,83% στα 1.258 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1674 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,88%. H απόδοση του 2ετούς τίτλου ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,532%. Tη Δευτέρα, το spread ανάμεσα στις αποδόσεις των δύο τίτλων συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα