Βουτιά στη Wall Street: Τα «τύμπανα πολέμου» έφεραν ισχυρές αναταράξεις (upd)

Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, ενώ άνοδο κοντά στο 16% σημείωσε ο δείκτης, με τους επενδυτές να απομακρύνονται από ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δείκτες πραγματοποιούσαν μία άνευρη συνεδρίαση, ωστόσο, δύο ώρες πριν από το κλείσιμο, έκαναν απότομη πτώση, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες συνδέονται με τις

ανησυχίες σχετικά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Παρασκευή ότι «η εισβολή μπορεί να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή», ακόμα και ενώ διαρκούν οι Ολυμπιακοί της Κίνας, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχει καταγραφεί ικανή ενίσχυση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στις περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Μάλιστα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, ο Nasdaq έκανε βουτιά 2,78% στις 13.791 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 1,9%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 503 μονάδων ή 1,43% στις 34.738 μονάδες.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές της αμυντικής βιομηχανίας. Η Northrop Grumman έκανε άλμα 4,53%. Η Lockheed Martin ενισχύθηκε 2,79%.

Στο ίδιο ανοδικό κλίμα και οι μετοχές ενέργειας. Η μετοχή της Energy Select Sector SPDR κέρδισε 2,91%. Η Diamondback Energy σημείωσε άνοδο 3,95% και η Devon Energy ενισχύθηκε 3,64%. Η Exxon Mobil και η ConocoPhillips κέρδισαν 2,52% και 1,74% αντίστοιχα.

Βουτιά για τις μετοχές ταξιδίων όπως αυτές των αεροπορικών εταιρειών. Η μετοχή της American Airlines έκλεισε με πτώση 5,88%. Απώλειες 3,58% για την Delta Airlines.

Διαβάστε περισσότερα

Goldman Sachs: «Βλέπει» πρόωρη άρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ

Blueground: Ένας ελληνικός «μονόκερος» σε… αναμονή (pics)

Σε εξέλιξη η ανάπλαση στο Ελληνικό: Ξεκίνησαν οι μελέτες για τον Marina Tower και τα εμπορικά κέντρα

Keywords
Τυχαία Θέματα