WIND: Επιταχύνει τις επενδύσεις στις οπτικές ίνες με την Hellenic Openfiber

Την επιτάχυνση των επενδύσεων που υλοποιεί στα δίκτυα οπτικών ινών μέσω της δημιουργίας 100% ανεξάρτητης θυγατρικής εταιρείας προχωρά η Wind Ελλάς.

Η απόφαση για την μερική απόσχιση του κλάδου NGA Network λαμβάνεται για να αποκτηθεί μεγαλύτερη ευελιξία, μέσω της εταιρείας Hellenic Openfiber που θα αναλάβει την υλοποίηση των επενδύσεων στο κομμάτι των οπτικών ινών. Η εξέλιξη αυτή υλοποιείται και με φόντο τη προ μηνών συμφωνία εξαγοράς της

Wind από τη UNITED GROUP που ήδη έχει αποκτήσει η NOVA (Forthnet), με την DG Comp να έχει ανακοινώσει πως στις 21 Δεκεμβρίου 2021 θα γνωστοποιήσει την απόφασή της επί της έγκρισης ή μη της εξαγοράς.

Όπως αναφέρεται στο Σχέδιο Σύμβασης που κατατέθηκε σήμερα (22/11) στο ΓΕΜΗ, προβλέπεται η μερική διάσπαση του κλάδου σχεδιασμού, υλοποίησης, συντήρησης, λειτουργίας, και εκμετάλλευσης του ενεργού εξοπλισμού του δικτύου πρόσβασης οπτικών ινών (NGA Network) καθώς και του σχετικού παθητικού εξοπλισμού (υποδομές και καλώδια οπτικών ινών) των δικτύων κορμού, διανομής και πρόσβασης WIND ΕΛΛΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «HELLENIC OPENFIBER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Αθηνών αρ. 106.

Δείτε εδώ την καταχώρηση στο ΓΕΜΗ.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι οι δικαιούχοι για τα €250 – Πόσα θα πάρουν οι υγειονομικοί

«Τσουνάμι» αυξήσεων στις χρεώσεις για τραπεζικές υπηρεσίες στην Ευρώπη – Τι θα κάνουν οι ελληνικές τράπεζες

Fed: Δεύτερη θητεία για τον Τζερόμ Πάουελ στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα