Volkswagen: Και με τις ευλογίες των συνδικάτων αναλαμβάνει CEO ο Diess

Ο επικεφαλής του εργατικού συνδικάτου της Volkswagen χαιρέτισε την επιλογή του Herbert Diess ως νέου διευθύνοντος συμβούλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και τις κινήσεις για την προετοιμασία μιας πιθανής εισαγωγής στο χρηματιστήριο του τομέα φορτηγών της VW.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Diess είναι ο σωστός άνθρωπος», αναφέρει σε επιστολή του προς τους εργαζομένους ο Bernd Osterloh.

Αργά την Πέμπτη η διοίκηση της VW ανακοίνωσε τον διορισμό του Diess, μετά την αποπομπή του Matthias

Mueller από τη θέση του CEO, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας η οποία καλύπτει τους τομείς των μοτοσικλετών, των λεωφορείων, των φορτηγών και των επιβατικών αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων Ducati, Bentley, Porsche, Audi, Scania και Skoda.

Σημειωτέον ότι Osterloh και Diess έχουν συγκρουστεί στο παρελθόν, καθώς ο Osterloh κατηγόρησε τον Diess, ο οποίος είχε προσληφθεί μόλις τρεις μήνες ως διευθυντής μπραντ της VW πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, ότι πρόδωσε τους εργαζόμενους και ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο ως αφορμή για απολύσεις.

«Τότε δεν τα βρήκαμε, Όμως όπως είναι γνωστό, το θέμα τέθηκε στην άκρη εδώ και πολύ καιρό», γράφει ο Osterloh.

Από τότε κύλησε πολύς καιρός στο αυλάκι και οι δυο τους ήρθαν τον Νοέμβριο του 2016 σε συμφωνία, για περικοπές κοστών και μειώσεις προσωπικού μέσω φυσικής φθοράς.

Παράλληλα, εκπρόσωπος των εργαζομένων είπε ότι τα εργατικά σωματεία στηρίζουν την απόφαση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο των μπραντ φορτηγών της VW, Scania και MAN.

Keywords
Τυχαία Θέματα