Vodafone: «Παγώνει» τη διάθεση του εξοπολισμού της Huawei στα δίκτυά της

Η Vodafone, ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, δήλωσε ότι «παγώνει» την εγκατάσταση του εξοπλισμού της Huawei στα βασικά της δίκτυα έως ότου οι δυτικές κυβερνήσεις επιλύσουν τις ανησυχίες τους για τις δραστηριότητες της κινεζικής εταιρείας.

Η Huawei

αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο κριτική για τις ενδεχόμενες σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι η τεχνολογία της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Nick Read, δήλωσε την Παρασκευή, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου - ότι η συζήτηση διεξάγεται σε "υπερβολικά απλοϊκό επίπεδο", προσθέτοντας ότι η Huawei είναι ένας σημαντικός παίκτης σε μια αγορά εξοπλισμού που κυριαρχούν τρεις εταιρείες.

"Δεδομένου αυτού, αποφασίσαμε να παγώσουμε τη διάθεση της Huawei στα βασικά μας δίκτυα ενώ είμαστε σε επαφή με τους διάφορους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις και την Huawei, μόνο για να οριστικοποιήσουμε την κατάσταση, για την οποία πιστεύω ότι η Huawei είναι πραγματικά ανοιχτή και εργάζεται σκληρά", δήλωσε.

Ο Read ανέφερε ότι ο εξοπλισμός της Huawei χρησιμοποιήθηκε στον πυρήνα της Vodafone - τον οποίο περιέγραψε ως το ευφυές τμήμα του δικτύου - στην Ισπανία και σε ορισμένες άλλες μικρότερες αγορές.

Η Huawei εξαγόρασε τη σουηδική Ericsson για να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως νωρίτερα αυτή τη δεκαετία, παρότι αποκλείστηκε από την αγορά των ΗΠΑ. Ο τρίτος σημαντικός παίκτης είναι η Nokia.

Ένας εκπρόσωπος της Huawei δήλωσε ότι είναι μακροπρόθεσμος στρατηγικός συνεργάτης της Vodafone από το 2007, προσθέτοντας ότι η Huawei αντιλήφθηκε ότι η Vodafone μόνο παύει την ανάπτυξη στα κεντρικά της δίκτυα στην Ευρώπη.

"Είμαστε ευγνώμονες στην Vodafone για την υποστήριξη της στην Huawei και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έχει δοθεί", ανέφερε η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα