Turkish Airlines: Διψήφιος αριθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης μέσα στο 2018

Διατηρεί και το 2018 τη δυναμική της η Turkish Airlines, καταγράφοντας διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης και τον μήνα Απρίλιο, μετά τα θετικά αποτελέσματα του 2017 και την ανακοίνωση των αυξημένων αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του πριν από λίγο καιρό.

Ειδικότερα, σε συνέχεια του διψήφιου ρυθμού αύξησης της επιβατικής κίνησης που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο, ο συνολικός αριθμός των επιβατών της Turkish Airlines

αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 15%, φτάνοντας τα 6,4 εκατομμύρια επιβάτες. Ως αποτέλεσμα της αύξησης αυτής, η εταιρεία πέτυχε για το μήνα Απρίλιο Δείκτη Πληρότητας (Load Factor), 83.2%, τον υψηλότερο στην ιστορία της.

Ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 4,1 μονάδες, με αύξηση 6,1% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 4,2 μονάδες σε 82,6% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας σε 87,1%.

Ο διψήφιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, συνεχίστηκε με αύξηση της ζήτησης κατά 12% τον Απρίλιο του 2018.

Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 30%. Η αύξηση αυτή αποτελεί σημαντική ένδειξη του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος προς την Τουρκία.

Τον Απρίλιο, το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε αυξήθηκε κατά 18%, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την Βόρεια Αμερική που παρουσίασε αύξηση 27%, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τις εσωτερικές πτήσεις με αύξηση 26%, και την Ευρώπη με αύξηση 19%.

Τον Απρίλιο, ο Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) αυξήθηκε σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν η Αφρική, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη μεταξύ άλλων περιφερειών, με 6 μονάδες, 6 μονάδες, και 5 μονάδες αύξηση, αντίστοιχα.

Αποτελέσματα της κίνησης του διαστήματος Ιανουαρίου - Απριλίου 2018:

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 21% και 24% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 23 εκατομμύρια.

Στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 5.8 μονάδες, φθάνοντας το 81.2%. Ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 6 μονάδες, φθάνοντας το 81%, ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες, φθάνοντας το 86%.

Το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε, αυξήθηκε κατά 32% και έφτασε τους 425 χιλιάδες τόνους, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη του όγκου φορτίου / ταχυδρομείου τον Απρίλιο του 2018.

Η Turkish Airlines, μέλος της Star Alliance, έχει στόλο 326 αεροσκαφών (επιβατηγά και φορτηγά) που εκτελούν πτήσεις προς 303 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, 254 διεθνείς και 49 εσωτερικούς, σε 121 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα