Tραμπ: Το «shutdown» των κυβερνητικών υπηρεσιών ίσως είναι μακράς διάρκειας

Την πρώτη ημέρα του «shutdown» κυβερνητικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους Δημοκρατικούς για να τερματιστεί το αδιέξοδο επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι «θα μπορούσε να είναι μακρά διάρκειας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την έκκλησή του περί ενίσχυσης της ασφάλειας των συνόρων.

Ο Τραμπ ζήτησε 5 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ

- Μεξικού, κάτι που οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο απέρριψαν.

«Συνεργαζόμαστε με τους Δημοκρατικούς για την αναγκαία ασφάλεια των συνόρων (συμμορίες, ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων και άλλα), αλλά (το shutdown) θα μπορούσε να είναι μακράς διάρκειας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Την ίδια ώρα Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων προσπαθούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τις δαπάνες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο Trump έγραψε επίσης στο Twitter ότι θα προσκαλέσει βουλευτές στο Λευκό Οίκο για να συζητήσει την κατάσταση - λέγοντας πως οι συνομιλίες θα γίνουν για την ασφάλεια των συνόρων - αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες για το ποιος θα παραβρεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα