Total: Σήμερα το απόγευμα η υπογραφή για το ιρανικό South Pars

Tο Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν διευκρίνισε πως το συμβόλαιο για την επένδυση της γαλλικής Total στο πεδίο αερίου South Pars στο Ιράν, θα υπογραφεί σήμερα το απόγευμα, όπως μεταδίδει το Market Watch. Το εν λόγω deal

ύψους 1 δισ. δολ. θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλη επένδυση δυτικής εταιρίας στον τομέα πετρελαίου της χώρας εδώ και χρόνια, ενώ πρόκειται για την πρώτη φάση ενός συνολικού project ύψους 4,8 δισ. δολ. η προκαταρκτική συμφωνία για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί.


Η Total θα είναι ο κορυφαίος διαχειριστής σε μια συνεργασία με την China National Petroleum και με την ιρανική Petropars, σε ένα πρότζεκτ που αφορά στην ανάπτυξη του South Pars, ενός πεδίου αερίου κάτω από τον Περσικό Κόλπο, που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού πετρελαίου, Patrick Pouyanne, έχει επισημάνει ότι το πρώτο ένα δισεκατομμύριο για το οποίο η εταιρία δεσμεύεται σήμερα θα πάει στη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του πρότζεκτ.

Η Total ανέφερε πως το αέριο από το πεδίο Pars θα αρχίσει να προμηθεύει την εγχώρια αγορά από το 2021. Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση έχουν εξηγήσει πως η εταιρία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με το Ιράν για να δημιουργήσει το πρώτο σύστημα εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας, ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην τιμή του αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα