To Ευρωκοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν ένα χρόνο στο Παρίσι.

Η υπερψήφιση της συμφωνίας έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης της ολομέλειας στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Η ΕΕ σκοπεύει να προσδώσει επίσημα το ντοκουμέντο της συμφωνίας στον ΟΗΕ μέσα στην εβδομάδα. Αυτή η κίνηση θα ενεργοποιήσει και τη συμφωνία μέσα σε 30 ημέρες, πριν την πρώτη συνάντηση για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ

η οποία θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου στο Μαρόκο.

Η ΕΕ, η οποία θέλει να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας κατά της κλιματικής αλλαγής, έχει δεχθεί πρόσφατες πιέσεις προς επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού μετά από την επικύρωση εκ μέρους των ΗΠΑ και της Κίνας από τους προέδρους Obama και Xi Jinping στις 3 Σεπτεμβρίου. Η Ινδία επικύρωσε τη συμφωνία στις 2 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τις χώρες που έχουν εισέλθει στο πρόγραμμα στις 62. Οι χώρες αυτές είναι υπεύθυνες για το 51,89% των συνολικών εκπομπών αερίου.

Η συμφωνία του Παρισιού πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 55 επιμέρους γκρουπ που αποτελούν το 55% των παγκόσμιων εκπομπών για να ισχύσει. Τα κράτη της ΕΕ αποτελούν το 12%, ενώ τα επτά μέλη που έχουν ήδη επικυρώσει την συμφωνία στις χώρες τους καλύπτουν το 4,57%.

Η συμφωνία που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο συμπεριλαμβάνει πάνω από 190 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα