To Brexit "χάλασε" το φόρουμ της ΕΚΤ στην Πορτογαλία

Η Sintra δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Η ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ στο πανέμορφο πορτογαλικό θέρετρο κοντά στη Λισαβόνα υποτίθεται πως θα ήταν ένα χαλαρό event όπου οι τραπεζίτες και οι οικονομολόγοι θα μπορούσαν να μελετήσουν οικονομικές και νομισματικές θεωρίες. Αντί αυτού, η πραγματικότητα τους πρόλαβε κι άλλο ένα καλοκαίρι, αυτή τη φορά λόγω Brexit.

Ο "πόνος" και οι αναταράξεις στις αγορές απειλούν την σταθερότητα

που ήθελε να επιφέρει ο Draghi στις αγορές της ευρωζώνης. Το Brexit έχει ήδη ταράξει την συνάντηση στη Sintra, αφού ο διοικητής της ΒοΕ, Mark Carney και η Αμερικανή ομόλογός του Janet Yellen δεν θα παρευρεθούν. Κι ο Draghi, αν και θα πάει, μάλλον θα είναι απασχολημένος με τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες αντέδρασαν αυτόματα μετά το Brexit. To G7 ανέφεραν άμεσα πως θα υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας.

Πάντως αυτή η καλοκαιρινή κρίση κατά τη διάρκεια της συνάντησης έχει χαλάσει πολλά χρόνια, αφού το 2014 η ΕΚΤ ασχολούνταν με τον πληθωρισμό ενώ το 2015, η Ελλάδα είχε τον... "πρώτο λόγο", με το παρολίγον Grexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα