Tί σημαίνουν όλα τα σκάνδαλα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς

Η συμμετοχή της Ρωσίας στους φετινούς Ολυμπιακούς ήταν ήδη δύσκολη μετά από την αποκάλυψη ενός κυβερνητικού προγράμματος ντόπινγκ. Η Lilly King, μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες των ΗΠΑ δεν το δέχτηκε.

Η κύρια αντίπαλος της King στα 100 πρόσθιο, Yulia Efimova, βρέθηκε ντοπαρισμένη.

Την Κυριακή, η Efimova βγήκε πρώτη στα ημιτελικά και σήκωσε το δάχτυλό της για να το επιδείξει.

H 19χρονη κολυμβήτρια κέρδισε την Efimova τη Δευτέρα και κατέκτησε το χρυσό. Η αντιπαλότητά τους, και το προ-Ολυμπιακό σκάνδαλο με το ντόπινγκ έχει φέρει και πάλι την κατάσταση στο προσκήνιο. Τον 21ο αιώνα, από το Baseball, μέχρι τον στίβο, και την ποδηλασία, πάλαι ποτέ είδωλα έχουν "πέσει", και τα μετάλλιά τους έχουν ανακληθεί.

Πολλοί πιστεύουν πως οι χιλιάδες που ανακαλύπτονται να έχουν κάνει χρήση παράνομων ουσιών κάθε χρόνο, και οι πολλοί περισσότεροι που δεν ανακαλύπτονται, σημαίνουν πως το σύστημα έχει αποτύχει. Μερικοί υποστηρίζουν πως μερικά φάρμακα που δεν προκαλούν ζητήματα υγείας θα έπρεπε να επιτρέπονται. Άλλοι λένε πως χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση για τους ελέγχους.

Όλοι ψάχνουν γι αυτό το "κάτι". Αλλά θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από "βαθιά λαρύγγια" για να αποκαλυφθούν όλα τα σκάνδαλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα