Tί κοινό έχουν τα drones του Μπάφετ και ένας σιδηρόδρομος 167 ετών;

Προτού τα drones θα μπορούν να σας φέρνουν τον καφέ στο μπαλκόνι, μία σιδηροδρομική γραμμή στις ΗΠΑ που κατασκευάστηκε πριν γίνει πρόεδρος ο Abraham Lincoln θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να λύσει τυχόν προβλήματα των drones.

H BNSF Railway "πετά" drones μέχρι και 240 χλμ. στην έρημο του Νέου Μεξικό για την παρακολούθηση τυχόν βλαβών στη γραμμή αυτή, βοηθώντας παράλληλα και την FAA

(Federal Aviation Administration) να γράψει το... βιβλίο με τους κανόνες χειρισμού των drones πέρα από το οπτικό πεδίο του πιλότου. Αυτό αποτελεί και καίριο σημείο στην πρόοδο προς την πλήρη εμπορική εφαρμογή των drones από εταιρείες όπως η Amazon.com.

O επικεφαλής της ομάδας των drones της BNSF, Todd Graetz, η οποία ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Warren Buffet και στην εταιρεία του Berkshire Hathaway, ανέφερε πως "αυτά που κάνουμε είναι πρωτοποριακά. Θα θέσουμε τους κανόνες για το μέλλον".

Τα ρίσκα, βέβαια, είναι πολλά. Τα αυτόνομα οχήματα πρέπει να μπορούν να ανιχνεύουν άλλα ιπτάμενα αντικείμενα, όπως μικρά αεροπλάνα, αερόστατα, πουλιά, και μετά να τα αποφεύγουν αυτόματα. Επίσης, θα πρέπει να μπορούν να προσγειωθούν αυτόματα και με ασφάλεια εάν χάσουν την επικοινωνία με τον πιλότο.

Keywords
Τυχαία Θέματα