Tα hedge funds "φορτώνουν" τα χαρτοφυλάκιά τους με ρούβλια

Οι μάνατζερ μερικών εκ των καλύτερων hedge funds από το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, αγοράζουν ρούβλια, τη στιγμή που το ρωσικό νόμισμα έχει ανακάμψει κατά 23% από το χαμηλό ρεκόρ.

Ο Stuart Sclater-Booth ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 40 δισ. δολάρια στην Stone Harbor Investment Partners επένδυσε σκληρά στο ρούβλι στα μέσα Φεβρουαρίου, και στοιχηματίζει πως η ισοτιμία του με το δολάρια θα φτάσει στα 63 ρούβλια/δολ. Ο Lutz Roehmyer ο οποίος

διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 12 δισ. δολαρίων στην Landesbank Berlin Investment ανέφερε πως προσθέτει ρούβλια στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο κάθε μέρα.

Οι fund managers και οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs Group αλλά και της JPMorgan Chase έχουν αυξήσει τα στοιχήματά τους στο ρούβλι.

Το ρούβλι έχει επιδείξει ράλι 23% από το χαμηλό ρεκόρ του ενώ το αργό Brent έχει επιδείξει άνοδο 43% κατά την παρόμοια περίοδο. Το rebound αυτό έδωσε το έναυσμα στην UBS Wealth Management, η οποία είχε προσθέσει το ρούβλι στο... καλάθι αγορών της τον Ιανουάριο, ανέφερε πως το ράλι είχε παραγίνει.

Για τον Steve Hooker, ο οποίος επιβλέπει ταμείο 11,5 δισ. δολαρίων στη Newfleet Asset Management, το φετινό ράλι του ρουβλίου σημαίνει πως πρέπει να βρει κάτι καινούριο και προσοδοφόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα