Standard Chartered: Στη Φρανκφούρτη η νέα έδρα εντός Ε.Ε.

Τη Φρανκφούρτη επέλεξε ως βασική της έδρα εντός Ε.Ε. η βρετανική χρηματοοικονομική εταιρεία Standard Chartered, προτιμώντας τη γερμανική πόλη έναντι του Δουβλίνου και προετοιμαζόμενη να μη χάσει την επαφή της με την ευρωπαϊκή αγορά ενόψει του Brexit, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρός της.

Η εταιρεία βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγματεύσεις με τη γερμανική αρχή ελέγχου των τραπεζών,

BaFin, αναφορικά με τη δημιουργία ενός θυγατρικού ομίλου στη Φρανκφούρτη, η οποία θα λάβει άδεια για να λειτουργεί σε όλη την Ε.Ε., όπως υπογράμμισε ο Jose Vinals (φωτό), κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων του βρετανικού ομίλου.

Τον Δεκέμβριο η Standard Chartered εμφανίζονταν πρόθυμη να επιλέξει το Δουβλίνο ως τη νέα της νομική έδρα εντός Ε.Ε., αλλά ο Vinals υποστήριξε ότι η Φρανκφούρτη ταιριάζει περισσότερο με την τράπεζα, με δεδομένο ότι διαθέτει εκεί και τη μονάδα εκκαθάρισης συναλλαγών της αγοράς συναλλάγματος.

Καθώς οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να χάσουν το αυτόματο δικαίωμα να παρέχουν υπηρεσίες στην Ε.Ε. εάν παραμείνουν μόνο στο Λονδίνο, έχει ξεκινήσει ένας αναβρασμός εύρεσης νέων εδρών εντός της Ένωσης. Πάντως ο Vinals υποστήριξε ότι το Brexit δεν θα έχει κάποια σημαντική επίπτωση στην τράπεζα, καθώς το αυτή αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από την Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα