Spotify: Μελέτη τοποθετεί την αποτίμησή της ακόμα και στα 100 δισ. με μια IPO

H Spotify μπορεί να κάνει δημόσια εγγραφή με αποτίμηση 20 δισ. δολ., σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα GP Bullhound, μελέτη της οποίας όμως αναφέρει ότι η αποτίμηση της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής, ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τα... 100 δισ. δολάρια με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Όπως υποστηρίζει η GP Bullhound, που ήταν επί σειρά ετών σύμβουλος της Spotify

για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, η ανάπτυξη της υπηρεσίας θα στηριχθεί στην αύξηση των συνδρομητών, στην είσοδό της σε νέες, αναδυόμενες αγορές και στις καλύτερες συμφωνίες που θα κλείσει με μουσικές φίρμες.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η αποτίμηση της Spotify εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 55 δισ. δολ. μέχρι το 2020, πριν εκτοξευθεί στα 100 δισ. δολ., γεγονός που, αν επαληθευτεί, θα την καταστήσει μια από τις πιο πολύτιμες μετοχές στον πλανήτη.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Spotify ανακοίνωσε ότι έχει 60 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές και, σύμφωνα με την GP Bullhound , αυτό το νούμερο θα αυξηθεί σε 100 εκατομμύρια ως τα μέσα του 2018. Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 υπολογίζεται ότι η βάση χρηστών ίσως φτάσει τα 500 εκατ., με τα 200 εκατ. Να είναι προνομιακοί συνδρομητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Spotify πρόκειται να πραγματοποιήσει μια παραδοσιακή IPO και όπως είχαν αναφέρει πηγές στο CNBC η εταιρεία θα κάνει απευθείας δημόσια εγγραφή.

Στην αρχική δημόσια προσφορά, η εταιρεία προσφέρει μετοχές σε επενδυτές πριν γίνει η δημόσια προσφορά , η οποία επιτρέπει στους αναδόχους να ορίσουν μια αρχική τιμή μετοχής. Μια απευθείας εγγραφή επιτρέπει μόνο στους επενδυτές να αγοράζουν μετοχές μέσω της ανοικτής αγοράς και καμία τιμή δεν είναι προκαθορισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα