SoftBank: Συμφωνία εξαγοράς της ARM – Στα $32 δισ. το τίμημα

Σε συμφωνία εξαγοράς της ARM προχώρησε η ιαπωνική Softbank έναντι τιμήματος 32 δισ. δολαρίων.Όπως μεταδίδει το Reuters, η αγορά θα γίνει εξολοκλήρου σε μετρητά, ενώ η SoftBank συμφώνησε να πληρώσει περίπου 1.700 πένες για κάθε μετοχή της ARM. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει ένα premium περίπου 43%. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να εξασφαλίσει παρουσία στα gadgets και τις μελλοντικές συνδεδεμένες συσκευές.

Η συναλλαγή δεν

χρειάζεται έγκριση αντιμονοπωλιακών ή ρυθμιστικών αρχών. Για να χρηματοδοτήσει την αγορά, η Softbank θα αντλήσει από τα μετρητά που ήδη έχει και από ένα δάνειο διευκόλυνσης από την Mizuho Bank.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Softbank σχεδιάζει να διατηρήσει την υπάρχουσα οργάνωση της βρετανικής εταιρίας, περιλαμβανομένης της ανώτατης διοικητικής ομάδας, της μάρκας, της κουλτούρας και του επιχειρηματικού μοντέλου βάσει συνεργασιών.
Όπως έγινε γνωστό, το προσωπικό στη Βρετανία τα επόμενα πέντε χρόνια, θα διπλασιαστεί (τουλάχιστον), ενώ, κατά το ίδιο διάστημα, θα αυξηθούν και οι εργαζόμενοι εκτός Βρετανίας.
Το συμβούλιο της ARM, το οποίο συμβουλευόταν την Goldman Sachs International και την Lazard, θεωρεί τη συμφωνία δίκαιη και λογική. Σύμφωνα με το Reuters, οι διευθυντές της εταιρίας επιβεβαίωσαν ότι ομόφωνα σκοπεύουν να προτείνουν στους μετόχους να εγκρίνουν τη συναλλαγή.
Ο νέος Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, σχολίασε ότι η προγραμματισμένη αγορά δείχνει πως η Βρετανία παραμένει ελκυστική για επενδύσεις μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
«Μόλις τρεις εβδομάδες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό δείχνει ότι η Βρετανία δεν έχει χάσει καθόλου από την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές», τόνισε σε ανακοίνωσή του.
«Η Βρετανία είναι ανοικτή για επιχειρήσεις και ανοικτή για ξένη επένδυση. Η απόφαση της Softbank επιβεβαιώνει ότι η Βρετανία είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως για τους επενδυτές, ώστε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και πλούτο», πρόσθεσε o ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα