SoftBank: Διαψεύδει ενδιαφέρον για Vodafone-Idea

Διαψεύδει τις πληροφορίες ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει μερίδιο 20% της Vodafone στην Ινδία η ιαπωνική Softbank. Αντιθέτως, αναφέρει ότι δεν έχει καν μπει σε τέτοιου είδους συνομιλίες και χαρακτηρίζει την είδηση «αβάσιμη».

Πληροφορίες είχαν αναφέρει ότι η SoftBank βρίσκεται σε συζητήσεις, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ του ομίλου Vodafone και της Idea

Cellular στην Ινδία. Συγκεκριμένα, οικονομική εφημερίδα έγραφε ότι η Softbank ενδιαφέρεται να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο στη μονάδα της Vodafone στην Ινδία, η οποία πιθανώς θα συγχωνευτεί με την Idea Cellular. Ετσι, η ιαπωνική εταιρεία θα κατέληγε με μερίδιο 15-20%.

Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, κατάφερε να χτίσει την παγκόσμιας εμβέλειας αυτοκρατορία τεχνολογίας με την εξαγορά της μονάδας ασύρματων υπηρεσιών της Vodafone στην Ιαπωνία το 2006.

Παράλληλα, ο Son συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο τολμηρών επενδυτών σε ινδικές startups, έχοντας δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο εκατοντάδων εκατομμυρίων. Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες επένδυσε είναι η Uber Technologies, η Ola, η Amazon.com και η Snapdeal.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός τεχνολογικού fund ύψους 100 δισ. δολ. με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα