Societe Generale: Πτώση 15% στα κέρδη – Προετοιμάζεται για νομικές μάχες στις ΗΠΑ

Η Societe Generale ανακοίνωσε πτώση 15% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου, την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να δώσει δυο δύσκολες νομικές μάχες στις ΗΠΑ. Η μετοχή της έκανε βουτιά 4% μετά τις ανακοινλωσεις.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά έσοδα τραπεζικής ανήλθαν σε 932 εκατ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης του Reuters για 1,042 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 3,12 ευρώ για το πρώτο εννεάμηνο του έτους, έναντι 4,19 ευρώ έναν χρόνο πριν.

Μιλώντας

στο CNBC, o CEO, Frédéric Oudéa, ανέφερε πως το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων αποτελεί πρόσκληση για τους ισολογισμούς της τράπεζας.

«Τιμωρούμαστε ακόμη από τα χαμηλά επιτόκια, αλλά προχωρώντας μπροστά και υπό το φως μιας προοδευτικής προσαρμογής των νομισματικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, αναμένεται να δούμε ένα καλύτερο outlook στα έσοδα», ανέφερε.

Παράλληλα, ο Oudéa ανέφερε πως το βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον στη Γαλλία, αλλά και στην ευρωζώνη, μαζί με τους καλούς όγκους πιστώσεων, αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες για τη μελλοντική ανάπτυξη της τράπεζας.

Πάντως, η Societe Generale έχει εμπλακεί σε νομικές μάχες που αφορούν ισχυρισμούς περί χειραγώγησης των επιτοκίων. Η τράπεζα αύξησε το κόστος αποζημίωσης κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, με τον Oudéa να αναφέρει πως ευελπιστεί ότι οι δυο υποθέσεις θα επιλυθούν τις προσεχείς εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα