Ryanair: «Τέλος» στη δωρεάν χειραποσκευή

«Τέλος εποχής» για τη δωρεάν δεύτερη αποσκευή στην καμπίνα, στις πτήσεις της Ryanair, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή νέους περιορισμούς στις αποσκευές της καμπίνας οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων στις πτήσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από την 1η Νοεμβρίου, μόνο οι πελάτες προτεραιότητας της μεγαλύτερης οικονομικής αεροπορικής

εταιρείας της Ευρώπης, θα μπορούν να φέρουν δύο δωρεάν τσάντες μεταφοράς (μία τσάντα με ροδάκια και μία μικρή τσάντα) εντός της καμπίνας.

Οι πελάτες μη προτεραιότητας μπορούν να φέρουν μία δωρεάν (μικρή) τσάντα μεταφοράς.

Η Ryanair δεν θα επιτρέπει πλέον στους επιβάτες να πάρουν και δεύτερη αποσκευή δωρεάν μαζί τους στην καμπίνα, αλλά θα εισάγει μία μικρή χρέωση από έξι έως δέκα ευρώ για τη βαλίτσα κάτω των 10 κιλών.

Η αεροπορική επανεξέτασε την πολιτική των αποσκευών της τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δήλωσε ότι το ισχύον καθεστώς, το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να παραδίδουν τις αποσκευές τους δωρεάν στις πύλες επιβίβασης, εξακολουθεί να προκαλεί καθυστερήσεις.

Οι επιβάτες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μια μικρή τσάντα σε διαστάσεις που θα χωράει κάτω από τα καθίσματα δωρεάν και ένας περιορισμένος αριθμός επιβατών που θα κλείνουν με προτεραιότητα επιβίβασης (priority boarding) θα μπορούν να έχουν και μια δεύτερη μικρή αποσκευή επίσης δωρεάν μαζί τους στην καμπίνα.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες της δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή πολιτικής στις αποσκευές, λέγοντας ότι το 30% των πελατών της ήδη κλείνει εισιτήρια με προτεραιότητα επιβίβασης και ένα άλλο 30% ήδη ταξιδεύει μόνο με μία μικρή τσάντα μεταφοράς.

Σημειώνει επίσης ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως δέκα κιλών είναι και πάλι χαμηλότερη από το κόστος χρέωσης μιας κανονικής αποσκευής. Τέλος, αναφέρει ότι θα επιτρέπονται πλέον βαλίτσες μεγαλύτερου μεγέθους είτε πρόκειται για χειραποσκευή είτε όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα