Ryanair: Αύξηση 43% της κερδοφορίας στη χρήση του 2015

Επιβράδυνση της κερδοφορίας της για το 2016 ανακοίνωσε η low cost αεροπορική, Ryanair, παρά την αύξηση κερδοφορίας κατά 43% στα οικονομικά αποτελέσματα του 12μηνου του 2015.

Για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν στα 1,24 δισ. ευρώ, έναντι 867 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Η μεγαλύτερη

αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, επωφελήθηκε από την απότομη πτώση του κόστους των καυσίμων εν τω μέσω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 6,5 δισ. ευρώ από τα 5,7 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, καθώς η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία μετέφερε 106,4 εκατ. επιβάτες, 18% περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση προβλέποντας έναν πιο ήπιο ρυθμό αύξησης για τα κέρδη της χρήσης που ξεκίνησε τον Απρίλιο. Τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% μόνο, στα 1,38-1,43 δισ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της Ryanair στην αρχή ενός έτους, είναι συνήθως συντηρητικές και συχνά αναθεωρούνται προς τα πάνω στους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα