Rolls Royce: Κατασκεύασε το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αεροπλάνο

Το πιο γρήγορο αεροπλάνο του κόσμου ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσε η Rolls Royce σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι το ηλεκτρικό αεροπλάνο της «Spirit of Innovation» άγγιξε τα 623 χλμ / ώρα.

Το αεροπλάνο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ACCEL, το οποίο έχει σκοπό να κατασκευάσει πλήρως ηλεκτρικά αεροπλάνα που θα πιάνουν μεγάλες ταχύτητες.

Μάλιστα, όπως

αναφέρει το CNBC, η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλει αίτημα στη Fédération Aéronautique Internationale, διεκδικώντας τρία παγκόσμια ρεκόρ: Για τη μέγιστη ταχύτητα των 555,9 χλμ / ώρα για πάνω από 3 χλμ, για ταχύτητα 532,1 χλμ / ώρα για 15 χλμ και για την άνοδο στα 3.000 μέτρα σε 202 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τη Rolls Royce, το αεροπλάνο χρησιμοποιεί «το πιο πυκνό -από άποψη ισχύος- σύστημα μπαταρίας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στον κλάδο της αεροπλοΐας».

Το «Spirit of Innovation» πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Σεπτέμβριο, πετώντας πάνω από τη Βρετανία για 15 λεπτά.

Our #ACCEL team have made history as the #SpiritOfInnovation reached speeds of 345.4 mph, to beat the record for an all-electric plane.

Read more here: https://t.co/N5AVV3FP9g #NetZero pic.twitter.com/nmeMiykRD3

— Rolls-Royce (@RollsRoyce) November 19, 2021

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan για ελληνικές τράπεζες: Πρόοδος στην εκκαθάριση των NPEs – Το βλέμμα στο outlook του 2022

Ενεργειακή κρίση: Οι διεθνείς εξελίξεις καίνε τα μέτρα για τους καταναλωτές

Visa: Αναμένει επίλυση στη διαφωνία με την Amazon για τις πιστωτικές κάρτες

Keywords
Τυχαία Θέματα