Reuters: Την αποχώρηση Σκουρλέτη εξετάζει ο Αλ. Τσίπρας στον επικείμενο ανασχηματισμό

Κυβερνητικό ανασχηματισμό με αποχώρηση του υπ. Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες μέρες σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, ο επικείμενος ανασχηματισμός που εξετάζει ο πρωθυπουργός για να αναστρέψει την πτώση της δημοτικότητάς του θα θέσει εκτός υπουργικού επιτελείου ορισμένα στελέχη που θεωρείται ότι στέκονται εμπόδιο

στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας για το χρέος με τους δανειστές.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος στο Reuters, καθώς ο υπουργός αντιτίθεται σε ορισμένες κρίσιμες ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης μεριδίου στη ΔΕΗ,

Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του.

Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε, σύμφωνα με το Reuters, να είναι το εργαλείο για την προσεκτική ισορροπία που επιχειρεί ο Τσίπρας ανάμεσα στην υλοποίηση επώδυνων μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση των επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

«Αν (ο Τσίπρας) χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, τότε πράγματι έναςανασχηματισμός θα μπορούσε να αμβλύνει τη δυσαρέσκεια» δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επεσήμανε πως ο Τσίπρας εξετάζει τον ανασχηματισμό εδώ και κάποιο καιρό αλλά δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος εκτίμησε πως ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι ευρύς αλλά θα επηρεάσει τη διάρθρωση των υπουργείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα