Reuters: Ο Ομπάμα προέτρεψε την Ευρώπη να μην πνίξει την Ελλάδα

Ο αποχωρών Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προέτρεψε την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν πιο γενναιόδωρα την υπερχρεωμένη Ελλάδα: «Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι απλώς κάντε λιτότητα», είπε ο Ομπάμα στην Αθήνα κατά το τελευταίο του ταξίδι ως προέδρου των ΗΠΑ. «Η χώρα πρέπει να αναπνεύσει για να μπορέσει να σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια

της με βιώσιμο τρόπο», τόνισε περαιτέρω ο Μπάρακ Ομπάμα. Εν τούτοις, η Γερμανία απορρίπτει αυτήν την στιγμή την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνει η γερμανική ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου Reuters.

Παράλληλα, ο Ομπάμα υποσχέθηκε υποστήριξη στην Ελλάδα: «Θέλουμε σε αυτή τη διαδικασία να βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού», είπε κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο. Η χώρα πέρασε δραματικά χρόνια, κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο, και γι΄ αυτό οι ΗΠΑ χαίρονται που βλέπουν ότι υπάρχει πρόοδος.

Ο Ομπάμα προέτρεψε επίσης τις χώρες της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη και στο προσφυγικό: «Είναι σημαντικό να μην φέρει το βάρος αυτής της πρόκλησης μόνη της μια χώρα», δεδομένου ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 60.000 πρόσφυγες μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, όπως σημειώνει το γερμανικό Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα