Renault: Η ανάκληση οχημάτων δεν σχετίζεται με παράνομο λογισμικό

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault έσπευσε να δώσει εξηγήσεις μετά την ανακοίνωση πως προχωρά σε πάνω από 15.000 ανακλήσεις οχημάτων της, έπειτα και από τις αναφορές πως χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό.

Σύμφωνα με το CNBC, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την ανάκληση των αυτοκινήτων λόγω της βλάβης στο σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο σημαίνει πως το οξείδιο του αζώτου

και το θείο δεν φιλτράρονται σωστά με αποτέλεσμα οι εκπομπές να είναι υψηλότερες σε πραγματικές συνθήκες σε σχέση με το εργαστήριο.

Ωστόσο, ο Carlos Ghosn, διευθύνων σύμβουλος της Renault-Nissan, τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη από το Νταβός πως δεν υπάρχει καμία παράνομη συσκευή στα οχήματα της εταιρίας και πως η Renault ανταποκρίνεται στα πρότυπα.
Πάντως, ο CEO ζήτησε μια αναθεώρηση του πώς καθορίζεται η «πραγματική εμπειρία οδήγησης», προκειμένου οι εργαστηριακές δοκιμές να αντανακλούν αυτό που οι χρήστες βιώνουν στο δρόμο.

«Απλά για να διασφαλίσουμε πως δεν υπάρχει σύγχυση στο μυαλό των καταναλωτών... ας ορίσουμε τι είναι η πραγματική εμπειρία οδήγησης ώστε να αποφεύγουμε το μπέρδεμα», ανέφερε ο Ghosn.

Keywords
Τυχαία Θέματα