Rail Cargo Logistics - Goldair: Η πρώτη ιδιωτική εταιρεία μεταφορών στον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι γεγονός

Άδεια λειτουργίας σιδηροδρομικής επιχείρησης για την εκτέλεση εμπορευματικών δρομολογίων στην Ελλάδα έλαβε από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) η Rail Cargo Logistics - Goldair, μία κοινοπραξία του ομίλου Goldair και της κρατικής Αυστριακής Εταιρείας Σιδηροδρόμων Rail Cargo Logistics Austria, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος».

Η

άδεια, η οποία αναμένεται να αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Σιδηροδρόμων (ERA), ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας μεταφορών στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Σημειωτέον ότι μόνο δύο εταιρείες έχουν άδειες σιδηροδρομικής επιχείρησης στην Ελλάδα: η υπό ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόσο για εμπορεύματα όσο και για επιβατικές μεταφορές και η ΣΤΑΣΥ μόνο για μεταφορά επιβατών.

Ήδη, κατά πληροφορίες, η Rail Cargo Logistics - Goldair απασχολεί περίπου 25 άτομα και βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και περίπου έναν χρόνο. Η δραστηριότητά της, μέχρι στιγμής, πραγματοποιείται μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μεταφέρει για λογαριασμό της φορτία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, στόχος της Goldair είναι να εξυπηρετήσει αφενός τις δικές της ανάγκες στην εφοδιαστική αλυσίδα, αφετέρου βαθμιαία να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από τα φορτία που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω του λιμένος του Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα