Pimco: Η διοικητική αναταραχή συνεχίζει ακάθεκτη

Ως διευθύνων σύμβουλος της Pimco ορίστηκε ο Emmanuel "Manny" Roman, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Douglas Hodge, τον άνθρωπο που προσπάθησε να «κρατήσει» όρθια την εταιρεία στις δύσκολες εποχές που ακολούθησαν την αποχώρηση του Bill Gross.

Ο 52χρονος Roman, ήταν διευθύνων σύμβουλος της Man Group,

του μεγαλύτερου εισηγμένου hedge funds παγκοσμίως, από τον Φεβρουάριο του 2013. Θα αναλάβει τη νέα του θέση την 1η Νοεμβρίου, ενώ ο Hodge θα «μεταβληθεί» σε managing director και ανώτατο σύμβουλο της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Pimco αποτελεί μονάδα του γερμανικού χρηματοοικονομικού – ασφαλιστικού ομίλου Allianz. «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Allianz δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία της Pimco παρά την πρόοδο που έχει γίνει αναφορικά με τις εκροές κεφαλαίων, όμως, ο όμιλος εξακολουθεί να έχει χαμηλότερες εισροές κεφαλαίων σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του», εκτιμά ο Thomas Seidl, αναλυτής της Sanford C. Bernstein.

Ο Roman ανέλαβε τα ηνία της Man Group σε μία εποχή έντονης μεταβλητότητας, με την εταιρεία να χάνει συνεχώς πελάτες και τα περισσότερα funds της να είναι ελλειμματικά. Αυτή η εμπειρία του σαφώς θα τον βοηθήσει στην Pimco, η οποία έχει χάσει το 25% των υπό διαχείριση κεφαλαίων της από το 2013 έως και σήμερα.

Διάδοχος του Roman στη Man Group θα είναι ο Luke Ellis. Σημειώνεται ότι η Man Group διέθετε, έως τα τέλη Μαρτίου, κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 78,6 δισ. δολαρίων. Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της υποχώρησε 3,5% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ αντίθετα η μετοχή της Allianz παρέμεινε σταθερή εμφανίζοντας πτώση χαμηλότερη του 0,1% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η Pimco δεν ανακοίνωσε ποιες θα είναι οι απολαβές του Roman, ενώ η Man Group δήλωσε επισήμως ότι ο μισθός του Roman αυξήθηκε 10% φέτος στα 1,1 εκατ. δολάρια ετησίως, ενώ πέρυσι έλαβε μπόνους σε μετρητά ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα