Petrofac: Στη δίνη σκανδάλου δωροδοκίας και διαφθοράς

Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος Petrofac ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε αναστολή από τις αρμοδιότητές του τον Chief Operating Officer, Marwan Chedid, εξαιτίας έρευνας που διεξάγεται σχετικά με κατηγορίες για δωροδοκία, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Ο ίδιος παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κάνουν έρευνα για την εταιρεία, τις θυγατρικές της και τους υπαλλήλους της στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης που συνδέεται με την εν εξελίξει

έρευνα στις δραστηριότητες της πετρελαϊκής του Μονακό, Unaoil SAM.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ayman Asfari και ο Chedid συνελήφθησαν, δέχθηκαν ερωτήσεις, και αφέθηκαν χωρίς κατηγορίες.

Ο Asfari θα συνεχίσει στη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά για να διασφαλιστεί ο πλήρης διαχωρισμός των λειτουργικών καθηκόντων και της έρευνας, δεν θα συμμετέχει σε κανένα θέμα που συνδέεται με την έρευνα, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο πρόεδρος, Rijnhard van Tets δήλωσε πως «τέτοιες αποφάσεις σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα του δ.σ. να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και την έρευνά τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η Petrofac συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες της».

Παράλληλα, η Petrofac ανέφερε ότι θα συσταθεί επιτροπή που θα συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές και η οποία θα αποτελείται από έναν πρόεδρο, μη εκτελεστικούς διευθυντές και τον οικονομικό δ/ντή.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Petrogac σημείωνε νωρίτερα βουτιά 15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα