Oracle: Ενισχύει τη θυγατρική της στην Ελλάδα δημιουργώντας κέντρο ανάπτυξης Cloud λογισμικού

Η Oracle ενισχύει σημαντικά τον ρόλο της θυγατρικής της στην Ελλάδα ανακοινώνοντας τη λειτουργία κέντρου ανάπτυξης λογισμικού για Cloud τεχνολογίες. Μάλιστα το συγκεκριμένο κέντρο (Oracle Cloud

Development Hub) θα είναι ένα από τα μόλις πέντε της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο .

Το κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2015 απασχολώντας σε πρώτη φάση 13 μηχανικούς λογισμικού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αναζήτηση για 10 επιπλέον μηχανικούς που θα προσληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Αλφόνσο ντι Ιάννι, ανώτερο αντιπρόεδρο της Oracle που έχει την ευθύνη για τις περιοχές της κεντροανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής το συγκεκριμένο κέντρο αφορά έναν τομέα, όπως είναι το cloud, στον οποίο ο αμερικανικός κολοσσός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του hub στην Αθήνα.

Το κέντρο παρέχει νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε μηχανικούς λογισμικού, οι δεξιότητες των οποίων αξιοποιούνται - σύμφωνα με τα λεγόμενα στελεχών της εταιρείας - για να εξασφαλισθεί ότι το Oracle Cloud θα διατηρήσει τον πρωτοπόρο και καινοτόμο χαρακτήρα του.

«Ο αριθμός τους θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο το κέντρο μεγαλώνει και ενισχύεται», δήλωσε ο κ. ντι Ιάννι, και πρόσθεσε: «στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή ταλέντου. Οι μηχανικοί που βρίσκουμε εδώ είναι σημαντικό κεφάλαιο για την Oracle». Τα νέα μέλη της ομάδας χρειάζεται να διαθέτουν εξελιγμένες δεξιότητες σε integration και ανάπτυξη λογισμικού Cloud, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών infrastructure-as-code με χρήση configuration management για αυτοματοποίηση μεγάλης κλίμακας

Οι μηχανικοί του ελληνικού hub αποτελούν αυτό που η Oracle ονομάζει, διεθνώς, ομάδα SRE (System Reliability Engineering). Η ομάδα αυτή έχει την ευθύνη της διάθεσης της επόμενης γενιάς υπηρεσιών Cloud για τους πελάτες της Oracle με συνοχή και επεκτάσιμο τρόπο. Το ζητούμενο για τους μηχανικούς που στελεχώνουν αυτή την ομάδα «ειδικών αποστολών» είναι να διαθέτουν ένα μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων ανάπτυξης λογισμικού και διαχείρισης συστημάτων, επιτρέποντάς τους να εξελίσσουν τις αρχές και τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη διάθεση της πλήρους έκτασης των Cloud προϊόντων της Oracle.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι διεθνώς, σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ολλανδία, Βρετανία και Ελλάδα, η ομάδα SRE απαρτίζεται συνολικά από 57 μηχανικούς, εκ των οποίων οι 25 (συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Αθήνα) είναι Έλληνες. H Oracle απασχολεί στη χώρα μας 230 εργαζόμενους και μέσω του Oracle Academy προσφέρει δωρεάν άδειες χρήσης σε περίπου 30.000 σπουδαστές από 273 εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Η Oracle Ελλάς έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετά χρόνια σε μια σημαντική θυγατρική της Oracle, καθώς καλύπτει με μεγάλο αριθμό εργαζομένων της όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τις αγορές και τους πελάτες της περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη Cloud λογισμικού στην Ελλάδα και τη λειτουργία του σημαντικού και στην αιχμή της cloud τεχνογνωσίας κέντρου στην περιοχή, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη τόσο των πελατών και εργαζομένων της Oracle όσο και της χώρας μας», τόνισε ο Αντώνης Μονοκρούσος, επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα