Oι διαπραγματεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda και η δημοσκόπηση της «Αυγής» για το Ελληνικό

Ως προάγγελο θετικών εξελίξεων για τους ιδιώτες επενδυτές εκλαμβάνει η αγορά τη χθεσινή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Αυγή» σε σχέση με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού.

Η δημοσκόπηση, η οποία προβάλλει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων των γύρω περιοχών τάσσεται τώρα υπέρ της αξιοποίησης των 6.200 στρεμμάτων,

έρχεται σε μία περίοδο που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και του ομίλου της Lamda για τυχόν βελτιώσεις σε επιμέρους ζητήματα του σχεδίου αξιοποίησης. Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξει μία κατάληξη, η οποία θα ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές, παραπέμπει προς τον Απρίλιο, αφού ήδη υφίστανται καθυστερήσεις με βάση την αρχική σύμβαση που είχαν υπογράψει ΤΑΙΠΕΔ και Lamda το 2014.

Ως προς τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Αυγή» αναφέρει ότι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου τάσσεται περίπου το 60% των ερωτηθέντων, κάτοικοι των δήμων Αλίμου, Γλυφάδα και Αργυρούπολης- Ελληνικού, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 28%. Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας, το 51% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και το 36% διαφωνεί.

Ακόμη, 8 στους 10 κατοίκους της περιοχής θεωρούν ότι η παραχώρηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό (στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%), ενώ το 72% πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη των δήμων της περιοχής (69%) και το 65% βλέπει θετικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής (58%).

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 54% εκτιμά ότι θα είναι θετικές, ενώ το 33% πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της παραλιακής.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ κάποιων από τα έργα που περιλαμβάνει το συνολικό project, με το 87% να επιθυμεί την κατασκευή μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου και το 55% να θέλει την κατασκευή ιδιωτικών κλινικών και μονάδων Υγείας. Από την άλλη, το 58% διαφωνεί με την κατασκευή καζίνο και το 67% με την κατασκευή ουρανοξυστών. Τέλος, 6 στους 10 πιστεύουν ότι το κράτος μάλλον θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα