O Πούτιν φτιάχνει το... ρωσικό Λας Βέγκας στο Βλαδιβοστόκ

Ό,τι γίνεται στο Vladivostok μένει στο Vladivostok.

Η φράση αυτή, η οποία θυμίζει... Las Vegas, θα μπορούσε άνετα να περιγράψει την σοβιετική προσήλωση στη μυστικότητα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η φράση, όμως, σημαίνει και κάτι καινούριο για τον Vladimir Putin ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει το πάλαι ποτέ "κέντρο" πυρηνικών πυραύλων σε

πόλη με καζίνο και εμπορικά που θα προσελκύσει επενδυτές και λάτρεις των παιγνίων από όλη την Ασία.

Λόγω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και τις κυρώσεις από τη Δύση, ο Putin ανακοίνωσε πως το Vladivostok είναι, πια, ένα ελεύθερο λιμάνι, ενώ μείωσε τη γραφειοκρατία και εδραίωσε νέους όρους προστασίας τυχόν επενδυτών.

Αλλά το πλάνο αυτό μπορεί να... δουλέψει καλύτερα από όσο περιμένει ο Vladimir. Βασίζεται υπερβολικά στη δύναμη της Κίνας, και μπορεί να αυξήσει τους παλαιότερους φόβους για αύξηση της κινεζικής επικράτειας και επιρροής στα ανατολικά της Ρωσίας, παρόμοια με αυτή που είχε η χώρα όταν οι τσάροι πίεσαν την πληγωμένη Κίνα το 19ο αιώνα.

Ο Putin, ο οποίος αυξάνει τη συνεργασία του με την Κίνα έτσι ώστε να αντιταχθεί σε αυτό που θεωρεί ως παγκόσμια επιρροή των ΗΠΑ, προσπαθεί να επιφέρει επενδύσεις σε μία περιοχή μεγαλύτερη από την Ινδία, η οποία έχει μόλις 6,3 εκατ. κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα